Ontharing

Definitief haarloos? Het kan met iPulse, een technologie op het gebied van Intense Pulsed Light ofwel hoog energetisch licht. De kop van dit apparaat wordt op de huid gezet en er volgt een ‘flits’, die vergelijkbaar is met de flits van een fototoestel. Het hoog energetische licht pakt ongewenste haargroei blijvend en pijnloos aan.

De werking van Intense Pulsed Light

Bij de Intense Pulsed Light-technologie wordt flitslicht op de daartoe geëigende golflengte uitgezonden. In de ontvangende structuur -zoals de haarschacht- wordt het licht omgezet in hitte. Het effect hiervan is dat de haarwortels vernietigd worden.

iPulse (met de i van intelligentie) is de nieuwste techniek op het gebied van de lichtflitstechnologie Intense Pulsed Light (IPL).

Het iPulse systeem levert een unieke en constante lichtstroom. Doordat er geen sprake is van pieken en dalen gaat nauwelijks energie verloren. iPulse bereikt daardoor het beste resultaat met beduidend minder energie dan de oudere IPL-technieken. En omdat minder energie nodig is, is iPulse ook veiliger voor uw huid!

Wij als SkinStudio Ria werken met het i300-apparaat van iPulse. Dit apparaat is veilig en maakt het mogelijk grote huidoppervlakken in korte tijd te behandelen. Hierdoor is de behandeltijd beduidend korter dan bij andere IPL-systemen en bij de conventionele harsmethode. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is echter bij iedereen anders. Dit is onder meer afhankelijk van afkomst, leeftijd en hormonen.